Voorlopige aanslag

Home / Geen categorie / Voorlopige aanslag

Voorlopige aanslag

De Belastingdienst probeert om de voorlopige aanslag zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de definitieve aanslag. Op die manier wordt de bijbetaling of teruggave zo klein mogelijk gehouden. Het zal echter vrijwel nooit lukken om de definitieve aanslag inkomstenbelasting gelijk te laten zijn aan de ingehouden loonbelasting en/of de voorlopige aanslag. Vanaf 2015 is de voorlopige aanslag gebaseerd op meer recente gegevens. Voor 2015 zijn dat de definitieve gegevens van gegevens.
Het extra uitstel van betaling voor de inkomstenbelasting 2014 en de mogelijkheid om de voorlopige aanslag 2015 gespreid te betalen moeten de samenloop van aanslagen compenseren.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search